Районният съд във Варна наложи наказание на 42-годишен,  подал фалшив

...
Районният съд във Варна наложи наказание на 42-годишен,  подал фалшив
Коментари Харесай

Пробация за мъж, подал фалшив сигнал за бомба на Аспарухов мост

Районният съд във Варна наложи наказване на 42 -годишен,  подал подправен сигнал за подложен гърмеж на Аспарухов мост

Конкретният случай с позвъняването до обединен европейски номер за незабавни повиквания 112 е регистриран към среднощ на 19 септември предходната година. Тогава подсъдимият, след приложимост на алкохол, позвънил на незабавния телефон като споделил на оператора: „ Има бомба на моста “ и незабавно затворил. Мястото на позвъняването било локализирано в кв. „ Аспарухово “, а осъществената инспекция и обход от профилираните екипи не открила съмнителни движимости и предмети в зоната на моста и прилежащите територии. Впоследствие 42-годишният мъж е открит като адресант на подправения сигнал за паника, а употребеният мобилен телефон при позвъняването, подсъдимият обяснил, че е намерил няколко дни преди този момент на детска площадка.

По този метод, подсъдимият предал по телефона на незабавен номер „ 112 “ погрешно повикване за паника, като алармирал за сложено взривно устройство на Аспарухов мост. Предаването по телефон или по различен метод на погрешно повикване или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника е закононарушение срещу реда и публичното успокоение, наказуемо по член 326, ал.1 от Наказателен кодекс.

42-годишният обвиняем има предишна съдимост. По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността, Районният съд му наложи наказване „ пробация “.  За период една година и шест месеца той следва да прави наложителна регистрация по сегашен адрес с честота да пъти седмично, както и за същия период да организира наложителни срещи с пробационен чиновник.

Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР